MDMA/Έκσταση

Street Names: MD, Molly, Mandy, Χ-προφέρεται Εξ- /για τα χάπια: κουμπιά, μπίου

Τα βασικά

Το MDMA είναι διεγερτική και, σε μεγάλες δόσεις, παραισθησιογόνος ουσία, παράγωγο των αμφεταμινών.  Είναι γνωστή για την ευφορική, ανεβαστική και ενσυναισθητική  του δράση, που σημαίνει ότι δημιουργεί συναισθήματα στο χρήστη, τα οποία στρέφονται προς τους γύρω του.  Η ουσία ξεκίνησε να είναι δημοφιλής από τα rave party της δεκαετίας του ’80. Δρα στον εγκέφαλο ωθώντας τον να παράξει μεγάλες ποσότητες σεροτονίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών που συνδέονται με το «ανέβασμα», όπως η ντοπαμίνη. Η συνήθης του μορφή είναι σε ανοιχτόχρωμους κίτρινους ή  καφέ κρυστάλλους,  σε σκόνη ή σε χάπια, το λεγόμενο «έκσταση».

Είναι συχνή παρανόηση ότι το MDMA και τα χάπια έκσταση είναι διαφορετικές ουσίες. Η δραστική ουσία όμως των χαπιών είναι το MDMA, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες όπως καφεΐνη, κεταμίνη, μεθαμφεταμίνη ή άλλα διεγερτικά. Η σκόνη θεωρείται γενικώς καθαρότερη και ασφαλέστερη από τα χάπια, γιατί δεν μπορεί κανείς να είναι εντελώς σίγουρος για τη σύστασή τους.

Πώς πίνεται

Στόμα

Η πιο συνηθισμένη λήψη του MDMA γίνεται από το στόμα, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.  Μία αρκετά συνηθισμένη μέθοδος είναι να βάλεις σε ένα υγρό πόσιμο παρασκεύασμα, συνήθως ένα απλό μπουκαλάκι με νερό, μία ποσότητα κρυστάλλων ή σκόνης, να το λιώσεις εκεί και να το πίνεις σταδιακά. Μην ξεχάσεις να το ανακατεύεις, αλλιώς μπορεί να μείνει στον πάτο μία ποσότητα σκόνης, την οποία να καταναλώσεις σε μία μόνο δόση με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Μία άλλη εκδοχή λήψης της ουσίας από το στόμα είναι να τυλίξεις μία ποσότητα σκόνης MDMA σε ένα τσιγαρόχαρτο ή κάποιο άλλο λεπτό χαρτί και να το καταπιείς.

Συχνά θα συναντήσεις επίσης το MDMA  σε μορφή χαπιού «έκσταση»,  οποία είναι μικρά χαπάκια που φέρουν πάνω διαφορετικά εμβλήματα ανάλογα με την παρτίδα στην οποία ανήκουν. Σε αυτήν την περίπτωση,  η λήψη γίνεται επίσης από το στόμα. Προτείνουμε να κόψεις το χάπι σε μικρότερα κομμάτια, μισά ή τέταρτα, και να το καταναλώνεις σταδιακά,  βλέποντας τις επιδράσεις της ουσίας επάνω σου.  Χωρίς κιτ εξέτασης ουσίας ή πληροφορίες από εξειδικευμένα σάιτ, είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς την ποσότητα ουσίας στο χάπι που διαθέτεις, ή τις ουσίες με τις οποίες έχει συνδυαστεί το MDMA μέσα το χάπι. Γι’ αυτούς τους λόγους, σου προτείνουμε να το καταναλώσεις αργά και σταθερά.

 

Μύτη

Σε πολύ πιο σπάνιες περιπτώσεις, το MDMA μπορεί να ληφθεί και από τη μύτη, σε μορφή σκόνης. Χωρίζεται σε γραμμές (οι λεγόμενοι «μύτοι») πάνω σε μία επιφάνεια, και σνιφάρεται από το ρουθούνι με ένα καλαμάκι ή ένα κομμάτι χαρτί τυλιγμένο σε κύλινδρο.  Οι επιδράσεις εμφανίζονται νωρίτερα, αλλά μειώνεται η διάρκεια της εμπειρίας, είναι πολύ καυστικό για τη μύτη και τα εφέ του comedown είναι ισχυρότερα. Αν πρόκειται να το κάνεις, φρόντισε να εναλλάσσεις ρουθούνια, να έχεις τρίψει πολύ καλά τη σκόνη και να πλύνεις με νερό τα ρουθούνια σου μετά τη χρήση.

Τι θα μου κάνει

Οι επιδράσεις του MDMA ποικίλουν ανάλογα με την ποσότητα της δόσης, τον τρόπο χρήσης του και τον οργανισμό που τη λαμβάνει. Δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζει κάποιος όλα τα συμπτώματα, ή στον ίδιο βαθμό με το διπλανό του. Είναι επίσης πιθανό να αισθανθείς επιδράσεις που δεν καταγράφονται στην παρακάτω λίστα. Ο γενικότερος κανόνας είναι ότι, όσο αυξάνεται η δόση, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα αρνητικών επιδράσεων.

Το MDMA έχει ορισμένες θετικές επιδράσεις στο χρήστη, κάποιες από τις οποίες είναι:

 • Ανεβασμένη ενέργεια-διέγερση
 • Μέτριο έως υψηλό ανέβασμα διάθεσης
 • Αυξημένη επιθυμία για επικοινωνία
 • Ευαίσθητες αισθήσεις(άκουσμα της μουσικής, ευχαρίστηση από την αφή κα.)
 • Αίσθηση ασφάλειας και εγγύτητας με τους άλλους
 • Αυξημένη συναισθηματική ευαισθησία (αισθήματα αγάπης, αποδοχής, συμπόνοιας, συγχώρεσης)
 • Αυξημένη ερωτική και σεξουαλική διάθεση

Η ουσία επιφέρει μερικές επιδράσεις που είναι ουδέτερες, χωρίς πρόσημο, και ο χαρακτηρισμός του εξαρτάται από το πώς τις βιώνει το ίδιο το άτομο. Συγκεκριμένα:

 • Μειωμένη όρεξη
 • Οπτικές διαστρεβλώσεις, μέχρι και ελαφριές ψευδαισθήσεις
 • Γρήγοροι και ανεξέλεγκτοι μικροσπασμοί των ματιών
 • Αλλαγές στη διαχείριση της θερμοκρασίας του σώματος
 • Απρόβλεπτα συναισθήματα

Ορισμένες επιδράσεις της ουσίας είναι καθαρά αρνητικές. Κάποιες από αυτές είναι:

 • Μέτριο έως και ισχυρό σφίξιμο στο σαγόνι, δαγκώματα της γλώσσας και του εσωτερικού από τα μάγουλα, τρίψιμο των δοντιών μεταξύ τους
 • Δυσκολία συγκέντρωσης και σύγχυση βραχυπρόθεσμης μνήμης
 • Δυσκολία στην οπτική συγκέντρωση/θολή όραση
 • Δυσκολία στη στύση ή στον οργασμό
 • Αύξηση θερμοκρασίας σώματος-Αφυδάτωση(επικίνδυνο όταν συνδυάζεται με το ζεστό χορευτικό περιβάλλον)
 • Σφίξιμο στο στομάχι, ναυτία και εμετός
 • Επιθυμία για περισσότερο MDMA
 • Στρες και παρανοειδείς σκέψεις
 • Αϋπνία και αδυναμία ύπνου παρά τη σωματική κούραση

Αξίζει να αναφέρουμε κάποια από τα συμπτώματα του comedown, δηλαδή του διαστήματος αμέσως αφού η ουσία «αφήσει» τον οργανισμό σου. Είναι συχνό να βιώνεις τέτοια συμπτώματα ολόκληρη την επόμενη μέρα, οπότε αν προγραμματίσεις να καταναλώσεις MDMA, έχε στο νου σου να κρατήσεις την επόμενη μέρα για αποθεραπεία. Ορισμένα από αυτά είναι:

 • Καταθλιπτικά αισθήματα, αίσθημα μοναξιάς και απώλειας
 • Συναισθηματικό «στράγγισμα», συναισθηματική εξουθένωση
 • Ενδεχόμενη επιθυμία για επανάληψη της εμπειρίας
 • Σωματική αδυναμία

Ορισμένα άτομα  καταθέτουν ότι αισθάνονται καλύτερα απ’ ό,τι συνήθως την εβδομάδα μετά τη λήψη της ουσίας.  Τα παραπάνω συμπτώματα γίνονται αρνητικότερα συνήθως σε περιπτώσεις αυξημένης και συχνής χρήσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το άτομο επίσης ρισκάρει τοξικότητα στο συκώτι του, νευροτοξικότητα ή  πιθανή ψυχική επίδραση που να απαιτήσει νοσηλεία, όπως ψυχωτικό επεισόδιο ή κρίση πανικού.

 

Πόση να πιώ

Οι παρακάτω δοσολογίες είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε πληροφορίες που προκύπτουν από το Ίντερνετ και την εμπειρία χρηστών. Η χρήση μίας ουσίας δεν μπορεί ποτέ να είναι εξ ολοκλήρου «ασφαλής», και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόβλεπτων αντιδράσεων στον οργανισμό.

Οι δοσολογίες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, από την καθαρότητα της ουσίας, την κατάσταση του οργανισμού που τη λαμβάνει, τη συχνότητα χρήσης του MDMA, το βάρος, το φύλο και το μεταβολισμό.  Οι ποσότητες επίσης δεν μπορούν ποτέ να είναι ακριβείς, καθώς το περιβάλλον λήψης της ουσίας συνήθως δεν προσφέρει τη δυνατότητα να τη μετρήσεις ακριβώς. Παρακάτω παραθέτουμε με επιφύλαξη έναν πρακτικό οδηγό. Ο γενικότερος κανόνας που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να ξεκινάς με τη μικρότερη δυνατή δοσολογία και να αφήνεις χρόνο να επιδράσει στον οργανισμό σου, και από εκεί να κρίνεις αν θα πάρεις περισσότερη. Μπορείς, επίσης, να συμβουλευτείς ένα πιο έμπειρο φίλο σου και να πάρεις περίπου τη μισή από τη δόση που θα πάρει.

Η πιο συνηθισμένη δοσολογία για έναν πρωτάρη, μικροκαμωμένο ή ευαίσθητο χρήστη είναι περίπου 40-75 mg (0,04-0,07 g), η πιο συνηθισμένη δόση για το μέσο χρήστη είναι περίπου 75-125 mg (0,07-0,12 g), και για τους χρήστες πιο μεγάλου σωματοτύπου ή με μικρότερη ευαισθησία είναι περίπου 110-150 mg (0,11-0,15 g). Η δόση των 150-200 mg (0,15-0,2 g) περιγράφεται ως δυνατή, ενώ η δόση άνω των 200 mg (>0,2 g)θεωρείται βαριά.

Στην περίπτωση χαπιού, δε σου συνιστούμε να πάρεις περισσότερο από μισό για αρχή, ακόμα κι αν είσαι έμπειρος χρήστης. Κάθε σύσταση είναι διαφορετική, οπότε καλό θα ήταν να εξετάσεις πώς επιδρά στον οργανισμό σου και μετά να αποφασίσεις αν θα πάρεις παραπάνω. Αν είναι η πρώτη φορά που παίρνεις MDMA, μπορείς να ξεκινήσεις με ¼ του χαπιού και να δεις.

Σε περίπτωση που θελήσεις να πάρεις παραπάνω, ο γενικότερος κανόνας είναι η δόση να είναι η μισή της αρχικής και 2-3 ώρες αργότερα.

Οι παρακάτω κανόνες σχετικά με την ώρα που θα κάνει η ουσία να σε «πιάσει» ή να σε «αφήσει» αναφέρονται στη χρήση από το στόμα, που είναι και η συχνότερη. Οι πρώτες επιδράσεις θα αρχίσουν να φαίνονται στα 20-70 λεπτά, ανάλογα τη μορφή του MDMA και το πόσο φαγητό περιέχει το στομάχι σου. Η επίδραση διαρκεί περίπου 3-5 ώρες, και η συνήθης επίδραση της ουσίας μέχρι να «αφήσει» τελείως το σώμα σου είναι περίπου στις 24 ώρες.

Το MDMA λειτουργεί αναγκάζοντας το σύστημά σου να εκκρίνει μεγάλες ποσότητες σεροτονίνης από τη φυσιολογική του λειτουργία. Μετά την επίδρασή του, τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σου είναι πιο χαμηλά απ’ ό,τι συνήθως, διότι ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο να αναπληρώσει. Η συχνή χρήση σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου αναγκάζεται να παράξει σεροτονίνη πριν αναπληρώσει αυτή που ήδη έχασε, με αποτέλεσμα να λειτουργείς με χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης από τα φυσιολογικά σου. Αυτό μπορεί να σου επιφέρει κατάθλιψη, ή να χειροτερέψει μια ήδη καταθλιπτική συμπτωματολογία. Συνιστούμε γενικά να παίρνεις τουλάχιστον 1-2 μήνες από τη μία χρήση στην άλλη, ιδανικά 3.

MDMA και ασφάλεια

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις το MDMA  εντελώς αν έχεις ιστορικό ή αν πάσχεις από κάποια ψυχική διαταραχή, όπως κατάθλιψη. Ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τον οργανισμό μπορεί να πυροδοτήσει κατάθλιψη, ή, αν έχεις ήδη, να την κάνει χειρότερη. Καλό είναι επίσης να αποφεύγεται αν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση, παθήσεις στην καρδιά, το συκώτι ή τα νεφρά, γλαύκωμα στα μάτια ή ιστορικό εγκεφαλικών επεισοδίων.

 

Πριν

Τέσταρέ το: Το MDMA, ειδικά στη μορφή χαπιών, συχνά ανακατεύεται με διάφορες ουσίες, όπως μεθαμφεταμίνες ή καφεΐνη. Σου προτείνουμε να εξετάζεις πάντα τα χάπια σου με κιτ εξέτασης ουσιών. Επίσης, στο site pillreports.net μπορείς να αναζητήσεις την παρτίδα του χαπιού που βρίσκεται στα χέρια σου, με βάση τη στάμπα και την εμφάνισή του. Ωστόσο, η αναζήτηση με αυτόν τον τρόπο ενέχει πάντα ένα ρίσκο.

Τσέκαρέ το: Υπάρχουν ουσίες που αλληλεπιδρούν δυσάρεστα, με πολλές παρενέργειες και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάσιμα με το MDMA. Θα σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες στη λίστα της επόμενης ενότητας, για να ξέρεις τι να προσέξεις.

Συμπλήρωσέ το: Το MDMA, σε κάποιες δοσολογίες είναι νευροτοξικό για τον άνθρωπο, ενώ ορισμένοι παράγοντες, όπως η καθαρότητα της ουσίας, οι μεγάλες δόσεις, η έλλειψη ύπνου και η λήψη δόσεων σχετίζονται με χειρότερα comedowns. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες βιταμίνες, όπως είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, προστατεύουν το νευρικό σύστημα κατά τη διάρκεια και απαλύνουν τα συμπτώματα της επόμενης μέρας. Περισσότερες πληροφορίες και τέτοιου είδους προϊόντα μπορείς να βρεις στο rollkit.net .

 

Κατά τη διάρκεια

Πιες νερό-αλλά μην το παρακάνεις-: Το MDMA προκαλεί αφυδάτωση και, σε συνδυασμό με το χορό, άνοδο της θερμοκρασίας σου. Προσπάθησε να πίνεις περίπου μισό λίτρο νερό (2-3 ποτήρια) ανά ώρα. Ωστόσο, μην κάνεις υπερβολές, γιατί η υπερβολική κατανάλωση νερού ξεπλένει τα απαραίτητα άλατα του οργανισμού σου και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Κάνε διαλείμματα: Η υπερκινητικότητα και ο χορός μαζί με την ουσία μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματός σου και να σου προκαλέσουν θερμοπληξία. Κάνε συχνά διαλείμματα για να επανέρχεται η θερμοκρασία σου στα φυσιολογικά τη επίπεδα.

Μάσα τσίχλα: Το MDMA συχνά προκαλεί σφίξιμο στο σαγόνι, το οποίο μπορείς να ελαττώσεις με τη λήψη μίας ταμπλέτας μαγνήσιο. Μάσα μια τσίχλα για να αποφύγεις να τρίβεις τα δόντια σου μεταξύ τους.

Κάνε παρέα: Αν η ουσία αρχίσει και σε επηρεάζει άσχημα, βρες την παρέα σου. Θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. Επικοινώνησε την ανάγκη σου και ζήτα οτιδήποτε πιστεύεις ότι χρειάζεσαι όπως πχ. νερό.

Πρόσεξε τις δόσεις: Συχνό λάθος των χρηστών του MDMA είναι ότι παίρνουν σε πολύ σύντομο διάστημα δεύτερη δόση, επειδή η πρώτη δεν τους έπιασε, με επικίνδυνες συνέπειες. Λόγω του συνηθισμένου τρόπου λήψης του από το στομάχι, το MDMA αργεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό, οπότε χρειάζεται να είσαι υπομονετικό. Αν ξεκινήσει να σε «αφήνει» η ουσία, το να πάρεις κι άλλη δε θα σε φτάσει στο προηγούμενο high, θα κάνει μόνο την επόμενη μέρα σου χειρότερη.

Υπερβολική δόση: Συχνά συμπτώματα της υπερβολικής δόσης είναι ο εμετός, ο πονοκέφαλος, οι ζαλάδες και το σύνδρομο σεροτονίνης, μία κατάσταση αυξημένων παλμών, τρεμούλας, σπασμών, υπερενεργών αντανακλαστικών και υψηλής θερμοκρασίας σώματος. Αν παρατηρήσεις σε εσένα ή φίλο σου αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε αμέσως με το 166 και μην πείτε ψέματα για τη λήψη της ουσίας. Δε θα σας κρίνουν, δε θα μπείτε σε μπελάδες, αλλά το προσωπικό θα είναι πιο αποτελεσματικό στην ανταπόκρισή του.

 

Η επόμενη μέρα

Το μετά: Το hangover(ή αλλιώς comedown, όταν πρόκειται για ουσίες) από MDMA μπορεί να διαρκέσει από 1 ως 4 μέρες. Εξαρτάται από τον οργανισμό και την ποσότητα της ουσίας. Συχνά συμπτώματα είναι η συγχυσμένη μνήμη, πτώση στην προσοχή και τη συγκέντρωση, ελαφριά έως ισχυρή κατάθλιψη. Ορισμένα, αλλά όχι όλα τα άτομα βιώνουν το «χάσιμο της μαγείας» μετά από κάποιες χρήσεις, δηλαδή η ουσία δεν τους επηρεάζει τόσο καλά όσο τις πρώτες φορές. Άλλοι εμφανίζουν αυξημένη συγκέντρωση και πιο χαρούμενη διάθεση. Αν παίρνεις MDMA σε συνεχόμενες μέρες ή βδομάδες, ρισκάρεις να βιώσεις μεγαλύτερα και αρνητικότερα συμπτώματα comedown.

Φάε, πιες και άραξε: Η επόμενη μέρα συνήθως συνοδεύεται από εξουθένωση, οπότε φρόντισε να κοιμηθείς πολύ. Προσπάθησε να φας αρκετό θρεπτικό φαγητό, άφθονο σε πρωτεΐνη, και να πιεις πολύ νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας(2-3 λίτρα, με περίπου 1-2 ποτήρια την ώρα)

MDMA και άλλα

Απαγορευτικό

Αλκοόλ: Σου συνιστούμε να αποφύγεις το συνδυασμό των ουσιών, μπορεί να προκληθούν απρόβλεπτες και πιθανόν θανάσιμες αλληλεπιδράσεις. Προκαλούν και τα δύο αφυδάτωση και μπορούν να είναι επικίνδυνα χωρίς μέτρο και προσοχή.

Κοκαΐνη: Δε συνιστούμε το συνδυασμό αυτών των δύο ουσιών. Η κοκαΐνη μπλοκάρει κάποιες από τις ευχάριστες επιδράσεις του MDMA, ενώ ο συνδυασμός αυξάνει το ρίσκο για καρδιακή προσβολή.

PCP: Αυτός ο συνδυασμός μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε υπερμανιακή κατάσταση.

SSRIs/MAOIs: Τα SSRI μπλοκάρουν την έκκριση σεροτονίνης και μειώνουν τις επιδράσεις του MDMA, οδηγώντας ενδεχομένως σε υπερβολική δόση. Τα MAOI μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες υπερτασικές κρίσεις.

Ασπιρίνη: Ο συνδυασμός τους μπορεί να οδηγήσει σε υπεραύξηση ιδρώτα και της θερμοκρασίας του σώματος, επικίνδυνη συνθήκη ιδιαίτερα σε πλαίσιο χορού.

Αντισταμινικά: Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ενδεχόμενη αναισθητοποίηση, εμετό και απώλεια προσανατολισμού με το συνδυασμό αυτών των δύο ουσιών.

 

Με προσοχή

Αμφεταμίνες: Αφού το MDMA είναι παράγωγο των αμφεταμινών, ο συνδυασμός των δύο ενδέχεται να αυξήσει τις επιδράσεις τους. Οι αμφεταμίνες αυξάνουν τις νευροτοξικές επιδράσεις του MDMA, οπότε επιβάλλεται προσοχή και μέτρο.

Καφεΐνη: Πέραν του γεγονότος ότι θα σου φανεί αχρείαστη μπροστά στο MDMA, αυξάνει τις νευροτοξικές επιδράσεις του.

GHB/GBL: Προσοχή στο συνδυασμό. Μεγάλες δόσεις GHB/GBL ενδέχεται να αυξήσουν τις επιδράσεις του MDMA στα comedowns.

 

Ουδέτερο ή ενισχυτικό

LSD/DMT/Μανιτάρια: Ενισχυτικό
Η ταυτόχρονη χρήση μίας από αυτές τις ουσίες με MDMA ενδέχεται να προκαλέσει ισχυρότερη επίδραση από τη μεμονωμένη χρήση τους. Δύσκολο να δημιουργηθεί ανεπιθύμητη επίδραση από το συνδυασμό.
Κάνναβη: Ενισχυτικό
Οι δύο αυτές ουσίες αλληλοβοηθούνται και είναι δύσκολο το ενδεχόμενο ανεπιθύμητης αντίδρασης.
Κεταμίνη: Ενισχυτικό
βλέπε Κάνναβη

Οπιοειδή: Ουδέτερο
Η μίξη οπιοειδών με MDMA δε δημιουργεί μεγαλύτερα ρίσκα από τη μεμονωμένη χρήση τους και δεν εντοπίζεται αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Παρακεταμόλη/Ιβουπροφένη: Ουδέτερο
Δεν έχουν παρατηρηθεί αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο παυσιπόνων και του MDMA, δύσκολη η δυσάρεστη αντίδραση.

Αντισυλληπτικά: Ουδέτερο
Δεν έχουν παρατηρηθεί ως τώρα αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Ωστόσο, επειδή το MDMA μεγεθύνει και αλλάζει τη διάθεσή σου, συνιστούμε να μην τα συνδυάσεις αν σου την αλλάζουν ήδη πολύ τα αντισυλληπτικά.

Βενζοδιαζεπίνες: Ουδέτερο-Κατασταλτικό
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι ουσίες αλληλεπιδρούν. Είναι ωστόσο πιθανόν να μειώσουν η μία τις επιδράσεις της άλλης.

Το MDMA είναι μια πολύ δημοφιλής ουσία στα party. Κυκλοφορεί είτε σε μορφή χαπιών (Ecstasy), είτε σε σκόνη που τη διαλύεις σε ένα μπουκαλάκι νερό και το πίνεις. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο για να μάθεις πως επιδρά στο σώμα σου αλλά και τι να περιμένεις από το come down.